OTVOREN JE PRVI ŽENSKI SAJAM U SARAJEVU

Hitovi: 927

U sarajevskoj Skenderiji danas je zvanično otvoren Ženski sajam – Lady Fair i to uz veselu pjesmu Donne Ares. Sajam je privukao veliki broj posjetiteljki, koje su bile oduševljene bogatim sadržajem koji je za njih pripremio organizator sajma firma Cupis.

Ženski portal, kao jedan od medijskih pokrovitelja, posjetiteljima Ženskog sajma se predstavio pod sloganom „Danas biram biti sretna“. Na štandu Ženskog portala dame su imale priliku da učestvuju u nagradnoj igri, a

imena dobitnika biće objavljena na stranici našeg portala u ponedjeljak. Sponzori nagradne igre Ženskog portala su Olival HR, Herbal Spa i tim Oriflame nezavisne zlatne direktorice Inele Buha Kadrić, koji su za sve dame pripremili veliki izbor proizvoda i bogat nagradni program.

Program je vodila Maja Čengić, a prisutnima se obratila i Donna Ares, čiji je kratki govor izazvao buru emocija među posjetiteljima, a pojedinci nisu mogli sakriti suze.

„ Najbolje što možete uraditi za sebe jeste da odete na pregled čim nešto primijetite. I ja ću to ubuduće raditi. To vam je najbolja poruka koju vam mogu poslati.“ kazala je Donna Ares. Ona je nadalje za Ženski portal rekla da joj je drago što je prisutna na sajmu i to upravo na štandu AciBadem, koji su joj izašli u susret i bili su generalni sponzori njenog koncerta održanog 16. aprila u Zetri.

„ Sad smo zajedno na Ženskom sajmu u akciji preventive i pričaćemo o bolesti i kako se liječiti. Iako mi nije lako pričati neke stvari, ipak ću dati dio sebe i spremna sam podijelititi svoje iskustvo ukoliko će ona nekome pomoći. Moj inboks na FB je dokaz kako dajem svjetliju stvar tim ljudima. Dešava se da kada neko sazna da boluje od raka da prvo meni javi. Ja ih malo ohrabrim kako su i mene hrabrili. Bitna je podrška ljudi oko vas. Ja sam je imala u svojoj porodici, u Džavidu, u medijima, koji mi nikada nisu okrenuli leđa. Meni je karijera na prvom mjestu i moja muzika i zahvaljujući svima vama ja sam se izborila za sebe. Ovih dana sam se posvetila i pisanju svoje knjige...“ kazala je Donna Ares, koja naglašava da propagira da moramo biti hrabri.

Pored štanda Ženskog portala, na Ženskom sajmu su se prestavili i mnogi drugi od kompanija Oriflame, Alma Ras, Logo Asian Trading, Obrtnička komora Kantona Sarajevo, Violeta i tako dalje.

„Za posjetitelje sajma smo pripremili 30 posto sniženja na odabrane artikle koji se mogu naći ovdje. Izdvojili smo najprodavaniju pidžamu, jer to je upravo ono što naši kupci traže i zato smo je odabrali, a imamo i našu ekskluzivnu liniju Marilena, koja je protkana ćipkom i rađena je od najfinijih materijala. Posjetom smo zadovoljni i prije svega drago nam je što se Ženski sajam organizira i nismo puno razmišljali da li da učestvujemo. Također, pripremamo i reviju za žene, ali i za najmlađe...“ kazala je Ivona Krezić, portparol kompanije Alma Ras. Ivona Krezić nam je otkrila da prati i čita Ženski portal, za koji kaže da je aktuelan i zanimljiv, te da joj se sviđa koncept i preglednost stranice.

Dijana Totić, koja je na sajmu bila ispred firme turskog brenda Penti, također je zadovoljna brojem posjetitelja. Prema njenim riječima, brend Penti je na bh tržištu prisutan još od 2011. i posjetiteljima su na sajmu predstavili i ponudili rublje, čarape, veš, kupaće kostime, ogrtače... „ Pomažemo jednoj modernoj ženi da pronađe svoj stil sa tim nekim detaljima. Ovo je prvi Ženski sajam i nadam se da će nastaviti tradiciju. Što god da se dešava važno je za našu ženu i da jednostavno zaboravimo na današnju situaciju i da nas nešto pokrene. Život čine male stvari. „ kazala je Dijana Totić.

Na sajmu su se predstavio i Centar No+Vello i prema riječima dr Sabine Omić, dermatovenerologa, jako su zadovoljni što se neko sjetio da organizuje sajam ljepote i zdravlja.

„ Zadovoljni smo posjetom, posebno za našim štandom. Posjetiocima nudimo naše svakodnevne usluge. Mi smo visoko specijalizovana usluga za fotoepilaciju, a uz to nudimo i široku paletu anti-age tretmana, izbjeljivanje, zuba, ultrasonično dubinsko čišćenje lica...“ kaže dr Omić.

Na štandu Desserta posjetitelji su mogli probati razne delikatese, a prema riječima Sedine Kobiljar, itekako su zadovoljni posjetom te prilikom da budu jedni od izlagača na Ženskom sajmu.

Prema riječima Inele Buha Kadrić, nezavisne Oriflame zlatne direktorice, kutak njenog Oriflame tima nudi svim damama koje ih posjete, kupon za besplatan tretman lica.

„ Na štandu imamo izložbene proizvode za tretman lica koje svi mogu pogledati, isprobati i dobiti preporuku šta eventualno odgovara njihovom tipu kože. Ovakav događaj smatramo dobrim jer vidimo da su posjetiteljke zadovoljne i ovako nešto upravo je bilo potrebno damama našeg grada...“ kazala je Inela Buha Kadrić.

Edmir Milić, predstavnik firme Slim line Club BH, posjetiteljima Ženskog sajma je predstavio neke od proizvoda za mršavljenje.

„ Ovo je brend koji na ovim prostorima postoji unazad pet godina. Program je namijenjen za regulisanje tjelesne težine i na bazi je prirode, biljnih preparata i jednostavan je za primjenu. Dakle, nema dijeta i vježbanja, a tokom dana se uzima jedna tableta i potrebno je piti mladu vodu, pomoću koje se usput detoksiniše organizam. Slim line program je zamišljen za one koji nemaju vremena za zdravu ishranu i fizičke aktivnosti i u nedostatku toga nastupa Slim line, koji pomaže da se reguliše apetit samog korisnika. Pomaže da se probudi uspavani metabolizam i na zdrav način se vrši sagorjevanje naslaga, tako da se čovjek počne osjećati bolje, zdrave i vraća se samozadovoljstvo. Mjesečno se može u prosjeku gubiti četiri do deset kilograma... „ kaže Edmir Milić, koji je još dodao i to da se mogu pohvaliti samim rezultatima korisnika.

Pojedine posjetiteljke jutros nisu mogle dočekati da se otvore vrata Ženskog sajma u deset sati i pred ulazom su nestrpljivo čekale priliku da uđu i da vide šta su to organizatori za njih pripremili. Učestvovale su u nagradnoj igri koju je za njih pripremio Ženski portal, Herbal Spa i još mnogi. Svoje oduševljenje nije krila ni Elma Ismić.

„Nisam očekivala da će biti ovako sjajno. Za dame imaju razne usluge, popusti, pa čak i neke besplatne stvari. Iskreno nisam očekivala da će biti ovako.“ kaže Elma Ismić.

Posjetiteljka Vasva Jajetović kaže da joj je posebno drago što je imala priliku čuti ispovijest Donne Ares.

„ Izloženi su materijali i sadržaji što zanimaju nas žene. Svi su ljubazni i ovakvih stvari bi trebalo biti više i češće. Čula sam jednu stariju gospođu kada je rekla da je šteta što ovo nije bilo organizovano za 8. Mart, pa eto organizatori bi možda mogli o tome i razmisliti.“ kaže Vasva Jajetović .

Sabina Sijerčić, kaže da joj je drago što je u Sarajevu otvoreno ovako nešto, te da se nada da ovo neće biti i posljednji put.

„ Drago mi je što se žene mogu upoznati sa raznim kremama za lice i tijelo, a također je na sajmu bogat sadržaj i za trudnice... „ kazala je za Ženski portal Sabina Sijerčić.

Među damama koje su posjetile sajam bila je i Alma Alilovska, koja je rado za Ženski portal kazala da je oduševljena što je ovako nešto organizovano u našem gradu, posebno u momentu kada je nekako sve zamrlo i sajmovi i razni eventi.

„ Ima velika ponuda što se tiče samog ženskog sadržaja, od kozmetike, odjevnih predmeta i kupaćih kostima...“ kazala je Alma Alilovska, koja je još dodala da rado čita Ženski portal, a ispunila je i nagradnu igru našeg portala i nada se da će biti jedna od dobitnica.

 

Preuzeto s www.zenskiportal.ba